Dettaglio offerta - Destinazione Subasio
- In a lovely farmhouse among the olive trees, we will learn the biological phases of the product from the grain to the grind, learn to recognize the various types of flour, the flour processing techniques, the seasons and their crops, and experience the flour processing into typical Umbrian pasta. At the end of the class, we’ll enjoy a delicious plate of pasta!- You cannot visit Umbria without enjoying its food and wine delights. The viticulture of our region has its origins at the time of the Etruscans and the ancient people of the Umbrians, who exploited the excellent predisposition of the soil to agriculture, and the advantageous climatic conditions to grape vine cultivation. To date, Umbria has about 13,000 hectares of vineyards, where the quality of production, rich in very prestigious autochthonous varieties, and environmental sustainability, are the cornerstones of its competitiveness. Also the gastronomy of the region offers lots of delicacies certified as DOC and DOP by quality level. The excursion will take you to the deepest secrets of our cuisine. You’ll visit a renowned winery and taste some local specialties…buon appetito!
- Lunch - Tour Guide Adults 240€ Child from 3 - 12 130€
- In una deliziosa fattoria tra gli ulivi, impareremo le fasi biologiche del prodotto dal grano alla macinatura, impareremo a riconoscere i vari tipi di farina, le tecniche di lavorazione della farina, le stagioni e le loro colture, e sperimenteremo la trasformazione della farina in tipica pasta umbra. Alla fine della lezione, ci godremo un delizioso piatto di pasta! - Non puoi visitare l'Umbria senza goderti le sue delizie enogastronomiche. La viticoltura della nostra regione ha le sue origini al tempo degli Etruschi e degli antichi popoli umbri, che sfruttarono l'eccellente predisposizione del suolo all'agricoltura e le vantaggiose condizioni climatiche alla coltivazione della vite. Ad oggi, l'Umbria ha circa 13.000 ettari di vigneti, dove la qualità della produzione, ricca di varietà autoctone molto prestigiose e la sostenibilità ambientale, sono i cardini della sua competitività. Anche la gastronomia della regione offre molte prelibatezze certificate come DOC e DOP per livello di qualità. L'escursione ti porterà ai segreti più profondi della nostra cucina. Visiterai una rinomata azienda vinicola e assaggerai alcune specialità locali ... buon appetito!
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